Natuurbehoud

Een kijkje achter de schermen

Hunters of the Sky zet zich naast de educatieve diensten ook in voor natuurbehoud. Wij vinden het onze plicht om waar mogelijk en vooral waar nodig de vogels in het wild een handje te helpen. Aangezien wij een educatief doel dienen met onze vogels en wij op dit gebied graag een stap verder gaan, zoeken wij altijd naar mogelijkheden om natuurbehoud en educatie aan elkaar te koppelen. Hieronder ziet u een overzicht van onze projecten op het gebied van natuurbehoud. Door middel van het plaatsen van nestkasten voorzien van camera´s hopen wij u een mooi inkijkje te kunnen geven in de wondere wereld van de vogels bij u in de buurt. De schepping is overal aanwezig zowel op het platteland als in de drukke stad. Kijk mee achter de schermen bij de vogels en laat u verbazen!

Kijk LIVE mee in de honken

Realiseer ook mee aan nieuwe broedgelegenheden!

Hoe helpt u mee

Met de educatieve diensten die wij verzorgen financieren wij de verschillende natuurbehoud projecten. Zo gaat er van elke aanmelding voor een roofvogelworkshop € 2,- naar een van de onderstaande projecten. Als de realisatiekosten voor een project zijn behaald wordt het project uitgevoerd en zijn er weer vogels die veilig kunnen broeden. Maar dat niet alleen want u kunt gratis en voor niets meegenieten met de broedavonturen van diverse wilde vogelsoorten. Helpt u ook mee?

Toekomstige projecten

€ 400,-

Realisatiekosten
€ 2000,-

Realisatie ooievaarshonk

In de planning staat de realisatie van het ooievaarshonk. Een informatieve pagina op onze website waar u LIVE meekijkt met de broedavonturen van een wild broedkoppel ooievaars. Het ooievaarsnest wordt gerealiseerd op een schoolgebouw aan de rand van Den Haag. De ooievaar is op deze manier niet alleen het wapen van de gemeente Den Haag maar zorgt ook nog eens voor de nodige natuureducatie op de school. Hopelijk mag dit project bijdragen aan de bewustwording van de leerlingen voor de prachtige natuur om zich heen.  Voor de realisatie van dit project wordt in eigen beheer een passend nest gefabriceerd en voorzien van de nodige cameratechniek.
Een prachtig project dat we graag gaan realiseren.

€ 75,-

Realisatiekosten
€ 1500,-

Realisatie buizerdhonk

In de planning staat de realisatie van het buizerdhonk. Een informatieve pagina op onze website waar u LIVE meekijkt met de broedavonturen van een wild broedkoppel buizerds. Buizerds broeden van nature in hoge bomen met voldoende uitzicht op de omgeving. Het plaatsen van een geschikt kunstnest is dus geen gemakkelijke klus. Een prachtig en uniek project voor Nederlandse bodem die we hopelijk binnenkort kunnen gaan realiseren.

Jaarlijks onderhoud

€ 30,-

Onderhoudskosten
€ 600,-

Onderhoud aan nestkasten

Elk jaar na het broedseizoen hebben onze verschillende nestlocaties onderhoud nodig. Ons enthousiaste natuurbehoud team trekt er dan op uit en draagt zorg voor verschillende werkzaamheden. De nestlocaties worden schoongemaakt en waar nodig voorzien van nieuw bodembedekking en nestmateriaal. Ook worden de constructies gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Het is belangrijk dat de nestlocaties schoon en veilig zijn. Dit voor het welzijn van de vogels en de omgeving. Ook de camera´s worden bij dit onderhoud grondig schoongemaakt en voorzien van de nieuwste updates. Na al deze werkzaamheden zijn de broedlocaties weer klaar voor het nieuwe broedseizoen en kunt u weer meegenieten van de prachtige beelden uit de schepping.