Onze vogels

Maak kennis met uw reisleiders

Het gevleugelde team van Hunters of the Sky bestaat uit vogels die afkomstig zijn uit alle werelddelen van de wereld. Elke vogel neemt u mee in vogelvlucht naar een ander natuurgebied en toont welke plaats hij inneemt in het ecosysteem. Ontdek op deze pagina´s alles over hun gedragingen en manier van leven.
Weet u alles al? Laat u verbazen!

Arenden

Amerikaanse zeearend

Onze Amerikaanse Zeearend Sky neemt u mee op wereldreis langs de kusten en rivieren van Alaska, Canada en de Verenigde Staten. Met een spanwijdte van 2,20 m en een gewicht van 3,6 kg is Sky de grootste verschijning in het team van Hunters of the Sky. Bij een leeftijd van 4 à 5 jaar krijgt hij een witte kop en staart, tot die tijd is hij donkerbruin gekleurd. Als hij het luchtruim kiest zal hij u verbazen over zijn snelheid en rustige zweefvluchten. Wie weet vliegt hij binnenkort bij u op de handschoen tijdens een van onze roofvogelworkshops.

Buizerds

Woestijnbuizerd

Kyra en Misha onze Woestijnbuizerds nemen u mee op wereldreis door de graslanden van Argentinië, via de oostkust, naar de half-woestijnen van Noord-Mexico. Ze hebben een spanwijdte van 120 cm, een gewicht van 900 gram en staan hoger op de poten dan de buizerds die wij hier in Nederland kennen. Deze vogels leven in familiegroepen en zijn daarmee in de roofvogelwereld uniek.

Roodstaartbuizerd

Roan de Roodstaartbuizerd neemt u mee op wereldreis naar het gehele continent van Noord- en Midden-Amerika. Hij behoort tot de familie van de Buteo´s (buizerds) en heeft dan ook de typische kenmerken van deze vogelfamilie. Brede staart en vleugels geven hem de macht om zowel op thermiek als in de bossen zichzelf perfect te kunnen voortbewegen. Het jagen op vliegende vleermuizen en in bomen rennende eekhoorns is voor deze vogels dan ook een eitje. Roan laat zijn jachtkunsten graag aan u zien op een wel heel bijzondere balg (kunstprooi). Komt u ook kijken!?

Valken

Gier-Sakervalk

Ian is onze Gier-Sakervalk en neemt u mee op wereldreis naar het Altaj gebergte in West Mongolië. In dit gebied komt de Altaj Sakervalk voor. Een natuurlijke kruising tussen een Gier- en Sakervalk. Ian heeft meer bloed van een Giervalk dan van een Sakervalk, vandaar dat hij meer weg heeft van een Giervalk. Met een spanwijdte van 120 cm en een gewicht van 900 gram is hij beduidend kleiner dan een vrouwtje. Hierdoor is hij een zeer snelle en wendbare vlieger wat goed van pas komt tijdens het vliegen op de loer.

Lannervalk

Elena onze Lannervalk neemt u mee op wereldreis naar de rotskusten en hoogvlaktes van het Balkangebergte in het zuid-oosten van Europa. Met een spanwijdte van 110 cm en een gewicht van 600 gram behoort Elena tot een van de grotere valkensoorten uit Europa. Elena is een snelle en behendige vlieger die goed met de wind kan spelen. Het vliegen op thermiek is dan ook het liefste wat ze doet naast het spel met de vlieger.

Amerikaanse torenvalk

Mike en Bella onze Amerikaanse torenvalken nemen u mee op wereldreis door de bossen, moerassen en lage vegetatie van Noord-Amerika. Mike en Bella zijn geboren bij Hunters of the Sky en wogen 8 gram toen ze uit het ei kropen. Binnen twee weken tijd waren de eerste veren al zichtbaar en met zes weken waren ze sterk genoeg om uit te vliegen. Vandaag de dag zijn ze uitgegroeid en volleerd en vormen ze een komisch duo.

Uilen

Siberische oehoe

Quint neemt u mee op wereldreis naar de bostoendra van Siberië. Met zijn spanwijdte van 1,70 m en een gewicht van bijna 2 kilo behoort Quint tot de grootste uilen ter wereld. Quint is vooral geliefd onder de kleinsten van ons, tijdens onze kinderfeestjes gaat hij dan ook graag mee om de kinderen te verbazen met zijn grote spanwijdte en geruisloze vluchten.

Sneeuwuil

Gino neemt u mee op wereldreis langs de uitgestrekte toendra van het gehele noordelijk halfrond van onze aarde. Met een gewicht van 1400 gram en een spanwijdte van 145 cm is Gino duidelijk een mannetje. De vrouwtjes zijn namelijk groter en zwaarder.  Met de jaren zal hij al zijn zwarte stippen en strepen kwijt gaan raken. Dit in tegenstelling tot het vrouwtje die de zwarte strepen en stippen gebruikt als schutkleur tijdens het broeden.

Bengaalse oehoe

Collin en Floyd zijn de gebroeders Bengaalse oehoe en nemen u mee op wereldreis naar de droge bossen van India en Bangladesh. Deze vogels behoren tot de middelgrote tot grote uilen van onze wereld met een spanwijdte van 130 cm en een gewicht van 1100 gram. Het zijn samen ondernemende en actieve vliegers. Door hun bijzondere verenkleed kunnen deze vogels net als andere uilen geruisloos vliegen. Wie weet vliegen ze binnenkort wel over uw hoofd en kunt u dit in levende lijve gaan ervaren.

Afrikaanse oehoe

Afaya onze Afrikaanse oehoe neemt u mee op wereldreis langs de open bosgebieden en de grasvlaktes van de uitgestrekte Afrikaanse savanne. Hij behoort tot de middelgrote uilen met een spanwijdte van 1 meter en een gewicht van 600 gram. Deze uilen worden ook wel vlekken oehoe genoemd door de variërende vlekkenpatronen op hun verenkleed. Afaya is een goede vlieger die geruisloos bij u op de handschoen komt zitten, wie weet binnenkort bij u!

Braziliaanse dwerguil

George onze Braziliaanse dwerguil neemt u mee op wereldreis naar de bosranden en open plekken in het noorden en westen van Zuid-Amerika. Hij is het kleinste lid van de uilenfamilie, met een spanwijdte van 38 cm en een gewicht van 53 gram. George is een brutaal en ondernemend vogeltje dat zich door niets van de wijs laat brengen ondanks zijn geringe grootte.

Raaf

Witnekraaf

Jack onze witnekraaf neemt u mee op wereldreis naar de rots- en bergachtige gebieden in Zuid-Afrika. Met een spanwijdte van 120 cm en een gewicht van 980 gram behoort Jack tot een van de grootste uit de familie van de zangvogels. Kraaiachtigen zijn erg slim ten opzichte van andere vogels en zoogdieren, net als de dolfijn en de chimpansee bij de zoogdieren. Laat u zich verbazen door Jack tijdens een van onze demonstraties?

IJsvogel

Kookaburra

Jay onze Kookaburra neemt u mee op wereldreis down under naar de oerwoudgebieden van Oost-Australië. Met een spanwijdte van 55 cm en een gewicht van 300 gram is hij de grootste ijsvogel ter wereld. Deze vogels worden ook wel de wekker van Australië genoemd en dat is niet onterecht. Bij zonsopkomst en zonsondergang roepen deze vogels erg luid. Benieuwd naar het geluid van deze mooie vogels?

Toerako

Witwangtoerako

Izzy de Witwangtoerako neemt u mee op wereldreis naar de hoogvlaktes van Ethiopië. Ze is de enige fruiteter in ons team en een prachtige verschijning die je niet zomaar vergeet. Haar prachtige kleuren: groen, blauw, oranje en niet te vergeten haar felrode vleugels zijn uniek in de vogelwereld. Een vogel met een prachtig karakter die graag kennis met u maakt tijdens onze workshops. Komt u binnenkort achter al haar geheimen?